Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0478 65 23 83

Algemene differentieelschakelaar

Een algemene differentieelschakelaar (aardlekschakelaar/ verliesstroomschakelaar) is een cruciaal component in elk elektrisch systeem, ontworpen om u en uw gezin of werknemers te beschermen tegen elektrische schokken. Het detecteert de kleinste lekstromen die kunnen voorkomen wanneer elektriciteit 'weglekt' uit een beschadigde kabel of defect apparaat. Bij Helfa uit Ekeren benadrukken we het belang van een goed functionerende algemene differentieelschakelaar als een essentiële veiligheidsmaatregel in uw gebouw. Het installeren van een dergelijke schakelaar helpt om het risico op brand en elektrische schokken aanzienlijk te verlagen, waardoor uw elektrische systeem veiliger wordt.

Gratis offerte

De plaatsing van een algemene differentieelschakelaar

De correcte plaatsing van een algemene differentieelschakelaar is van vitaal belang voor de veiligheid en efficiëntie van uw elektrische installatie. Deze schakelaar wordt gewoonlijk in de zekeringskast geïnstalleerd en controleert continu de stroom die door de elektrische circuits van uw huis loopt. Een onbalans in de stroom, veroorzaakt door een lekstroom, activeert de schakelaar om het circuit onmiddellijk te onderbreken, waardoor de kans op elektrische schokken of brand wordt geminimaliseerd. Voor een optimale bescherming is het essentieel dat de schakelaar correct wordt geïnstalleerd en regelmatig wordt gecontroleerd door een ervaren elektricien. Voor zware elektrische huishoudapparaten wordt een aparte aardlekschakelaar voorzien. In de groepenkast van een doorsnee woning plaatsen we doorgaans verliesstroomschakelaars voor:

  • Wasmachine
  • Vaatwasser
  • Droogmachine
  • Koelkast
  • Frigo
  • Afzuigkap/hot
  • Circuit van elektrische verwarming
  • Badkamerverlichting

Voor nazicht en/of vervanging van differentieelschakelaars en keuringsklaar maken, helpt Helfa u graag verder!

Waarborg uw veiligheid

Het waarborgen van de veiligheid van uw elektrische installaties begint met de juiste voorzorgsmaatregelen, zoals de installatie van een algemene differentieelschakelaar. Bent u klaar om de veiligheid van uw gebouw te verbeteren en te zorgen voor een veiliger elektrisch systeem? Neem dan telefonisch contact op met ons team via het nummer 0478 65 23 83. Wij bieden gedetailleerde inspecties, professioneel advies, en een offerte voor deze werken om uw huis veilig en conform de huidige veiligheidsnormen te maken. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloze en veilige woonomgeving.