Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0478 65 23 83

ZONNEPANELEN

Ben je benieuwd of zonnepanelen interessant zijn voor jou? Doe dan snel de check!

Als jouw jaarlijkse elektriciteitsverbruik meer dan 2000 kWh bedraagt, of als je verwacht dat je verbruik binnenkort zal toenemen, bijvoorbeeld door de aanschaf van een elektrische auto, dan zijn zonnepanelen interessant voor jou. Als je jouw verbruik niet kent, kun je deze informatie vinden op je meest recente jaarafrekening.

Om zonnepanelen te kunnen installeren, is het belangrijk dat je over de juiste ruimte beschikt. Je dak moet een oostelijke, zuidelijke of westelijke ori├źntatie hebben. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor minimaal 5 tot 6 panelen. Een standaard zonnepaneel is 172 cm lang en 99 cm breed. Het is belangrijk dat de panelen op een dak worden ge├»nstalleerd en niet op de grond.

Om zonnepanelen te kunnen plaatsen, moet je dak in goede staat verkeren. Als je dak klassieke dakpannen heeft, mogen deze niet ouder zijn dan 50 jaar. Als er leien op je dak liggen, controleer dan of ze jonger zijn dan 20 jaar en geen asbest bevatten. Daarnaast installeren we geen zonnepanelen op groene daken. Zorg er ten slotte voor dat je een onderdak hebt en dat deze in goede conditie is. Het onderdak moet droog zijn en mag geen asbest bevatten.

U kan terecht bij Helfa voor zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. Wij zijn werken in de ruime regio van Antwerpen. U kan ons vrijblijvend contacteren voor een gratis offerte op maat.